رونمایی و جشن امضای دو کتاب «معبر گمشده» نوشته حسینعلی محمدی جزی و مجموعه داستان «نگهبان ریتا» نوشته فهیمه قائدی، با حضور نویسندگان آن در اصفهان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، در «پاتوق کتاب» که شب گذشته 25 آبانماه و همزمان با «روز حماسه و ایثار اصفهان» برگزار شد، این دو کتاب که از انتشارات جدید حوزه هنری استان اصفهان است با حضور نویسندگان و اهالی ادبیات رونمایی شد.
در این برنامه که در ساعت 19 روز سهشنبه 25 آبانماه در سالن سعدی حوزه هنری برگزار شد، اسماعیل حاجیعلیان به عنوان مجری کارشناس به معرفی کتاب «معبر گمشده» پرداخت و گفت: کتاب «معبر گمشده» در قطع رقعی و در ۱۵۰ صفحه به چاپ رسیده است، طراح جلد آن بابک صفری است و صفحهآرایی آن را محمدعلی ناصحی بر عهده دارد و گروه ویراستاری خط، ویراستاری این کتاب را انجام دادهاند.
شبهای مهتابی یا معبر گمشده
حسین علی محمدی نویسنده کتاب «معبر گمشده» در پاسخ به اینکه چقدر طول کشید تا خاطراتی که به دستتان را رسید را به کتاب تبدیل کنید، گفت: من بیش از دو سال بر روی این مجموعه کار کردم، نوع مصاحبهها فنی نبود و بیشتر شرح حال راویان گرفته شده بود تا حوادث و به همین دلیل خودم نیز مصاحبههایی گرفتم و بیش از هزار صفحه را خواندم و چینش کردم تا توانستم این کتاب را بنویسم.
وی تصریح کرد: در این کتاب ۳۵ تا ۴۰ خاطره آمده و در هر خاطره اسم هر شهیدی که آمده است، در پاورقی ایشان را معرفی کردهایم.
وی با اشاره به اینکه عملیات کربلای ۴ یکی از جذابترین عملیاتها بهویژه برای ساختن فیلم است، افزود: خاطرهای که در این کتاب دوست دارم در صفحات 120 تا 124 آمده است و از سید عبدالرسول اعتصامی است که در عملیات کربلای ۴ حضور دارد و از اروند رود عبور میکند.
نویسنده این کتاب خاطرنشان کرد: نام کتاب قرار بود «شبهای مهتابی» باشد تا موضوع و خاطرات لو نرود، اما دوستان نپذیرفتند و از میان اسامی که پیشنهاد شد، من این اسم را انتخاب کردم. «معبر گمشده» نام یکی از خاطراتی است که در والفجر یک اتفاق میافتد و شب عملیات معبر گم میشود.
وی با اشاره به اینکه جای دوستان تخریب خالی است و بچههای تخریب اکنون در کنگرهای در دوکوهه هستند، اظهار داشت: این کتاب به خاطرات گردان تخریب لشکر ۱۴ امام حسین علیه السلام و نقش آنان در دفاع مقدس میپردازد.
هدفم تنها آگاهسازی مخاطب نیست
دومین کتابی که در پاتوق کتاب این هفته رونمایی شد، اولین مجموعه داستانی خانم فهیم قائدی بود که شامل هشت داستان با نامهای (از محمد نیست؛ از محمد هست، نهنگها خودکشی نمیکنند، ماجرای یک عملیات تروریستی به دست مردم، سلام مُحَمبَت، یک لقمه که این حرفها را ندارد، نگهبان ریتا، میشود هفتاد و سومی برای خودمان باشد؟، خاموش) با موضوع دفاع مقدس و انقلاب است و برخی از داستانهای این کتاب جوایز جشنوارههای داستان انقلاب و یوسف را از آن خود کردهاند.
حاجیعلیان در معرفی این کتاب گفت: این مجموعه در ۹۴ صفحه در قطع رقعی چاپ شده است و محمدعلی ناصحی صفحه آرایی و بابک صفری طراحی جلد را بر عهده دارند، و ویراستار کار عذرا دیانی است.
وی ادامه داد: این کتاب حاصل چند سال نوشتن این نویسنده است و در آن شاهد داستانهایی با موضوع انقلاب هستیم که برخورد انسانی در آنها به چشم میخورد.
قائدی در پاسخ به اینکه نوشتن این کتاب چقدر زمان برده است گفت: از سال ۹۴ تا ۹۶ برای نوشتن آن زمان گذاشتهام و سال ۹۷ نیز آن را بازنویسی کردم و تقریباً سه سال این کتاب را در دست داشتم.
وی افزود: بیش از اینکه نوشتن برای من شغل باشد یک چیز درونی است. من هر وقت مینویسم وقتی است که از چیزی رنج میبرم و یا سؤالی دارم که میخواهم پاسخ آن سؤال را بدهم.
نویسنده کتاب «نگهبان ریتا» تأکید کرد: من نسبت به خیلی از همکارانم کمکار ترم و هرچه مینویسم رشد درونی من است و هر وقت کم میآورم آثارم را میخوانم و از خواندن آنها شاد میشوم.
وی ادامه داد: معتقدم در ادبیات بیشتر زمان میگذاریم که مخاطب را آگاه کنیم و تعداد هنرمندانی که فکر میکنند مخاطب نیاز به امید و راهکار دارد کم است و من این گونهام، هدفم تنها آگاهسازی مخاطب نیست، بلکه میخواهم به او امید و راهکار بدهم.
وی از تیم خوب و حرفهای انتشارات حوزه هنری (اسماعیل حاجیعلیان و الهام متفکر) و تلاشهای دلسوزانه و قدم به قدم آنها تشکر کرد.
در پایان این جلسه محمدحسین ملکیان متخلص به فراز با توجه به روز حماسه و ایثار اصفهان ۲۵ آبان به خواندن شعری در مورد جانباز پرداخت.
گفتنی است، برنامه آینده پاتوق کتاب رونمایی و امضای دو کتاب «ارادتمند هیچ» و «فخر کانون» از انتشارات حوزه هنری اصفهان است.
انتهای پیام/
نظر شما